/ БГНЕС
Тригодишният син Хак на говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс неволно причини буря в социалната мрежа Twitter, предаде ТАСС.
 

Той се възползвал от отсъствието на родителски контрол и си поиграл със смартфона на мама, който не бил заключен, оставяйки интригуваща поредица от числа, букви и символи (светофари, котви, замъци и т.н.) в нейния… официален акаунт в Twitter.

Загадъчното послание събрало за два часа и половина няколко хиляди коментара, видяно било от също толкова потребители на социалната мрежа, които се чудели какво би могло да означава това "шифровано послание" на Сара Сандърс и на кого го праща тя.

Теориите и версиите били най-невероятни и абсолютно всякакви.
 
Отговорът на загадката дала самата Сандърс, която написала в Twitter: "Ето какво става, когато тригодишен ти краде телефона. Благодаря ти, Хак!"

Прекият началник на Сандърс - Шон Спайсър, качил в своя акаунт в Twitter и злополучния запис на Хак, и пояснението на майка му.

Медиите в САЩ не пропуснаха повода да припомнят как президентът на САЩ Доналд Тръмп тези дни още по-силно учуди потребителите на Туитър, използвайки в едно от съобщенията си загадъчната дума covfefe, която в английския език не съществува.
БТА