Сесилия Саркози ще се омъжи през март за трети път
Сесилия Саркози ще се омъжи през март за трети път / netinfo

Бившата втора съпруга на френския президент Никола Саркози - Сесилия, ще се омъжи за трети път през март тази година, съобщи италианската агенция АПком, позовавайки се на френския в. "Фигаро".

Избраникът на бившата първа дама е рекламният магнат Ришар Атиа, който е от марокански произход, но има швейцарско гражданство. Именно заради Атиа Сесилия Саркози напусна Никола Саркози през май 2005 г., припомня агенцията.

Сватбата ще бъде в Ню Йорк, където магнатът има апартамент. Сесилия също като Никола бързала да обърне гръб на миналото си.

Преди време италианското електронно издание "Либеро" писа, че между Никола Саркози и бившата първа дама има надпревара кой по-бързо ще се ожени за трети път. Никола Саркози изпревари Сесилия, като сключи брак на 2 февруари с приятелката си Карла Бруни, за която се твърди, че е бременна в третия месец.

По повод сватбата на Саркози и Бруни в."Фигаро" отбелязва в друга публикация, че това е съюз на двама милионери, а не обвързване на богат мъж с бедна манекенка. Саркози притежава 2 милиона евро. Карла Бруни обаче е дори по-богата от него. Тя е спечелила 4,2 милиона евро като манекенка, 2,5 милиона евро като певица и 2 милиона евро от договори за реклама.

От законния си баща, италианският магнат Алберто Бруни Тедески, починал през 1996 г., Бруни наследи две скъпи имения - Шато Кастането край Торино, в Италия, и кокетна къща във Вар, Франция. Тези имоти Карла споделя обаче със сестра си, актрисата и режисьорка Валерия Бруни Тедески.

Карла има и два апартамента в Париж, единият е в 17-и район, а другият - близо до Порт д'Отьой. Състоянието на Бруни от недвижимите й имоти се оценява на 10 милиона евро. Тоест цялото състояние на Бруни е 18,7 милиона евро. (БТА)