Сам Мендес ще режисира и следващия филм за Бонд
Сам Мендес ще режисира и следващия филм за Бонд / снимка: Gulliver/Getty Images

Сам Мендес ще режисира 24-я филм от поредицата за Джеймс Бонд, който ще излезе през 2015 г.

Режисьорът на „007: Координати Скайфол”, който преди време изключи възможността да работи по следващата част от шпионската поредица, ще се завърне в следващата лента за приключенията на агент 007 с участието на Даниел Крейг. Сценаристът на „007: Координати Скайфол” Джон Логан ще напише сценария.

Филмът, който все още няма заглавие, ще излезе във Великобритания на 23 октомври 2015 г., а на 6 ноември ще има своята премиера в САЩ. Преди време режисьорът заяви, че няма да се завърне за 24-я Бонд заради ангажиментите си в театъра, но в последно време водел преговори с продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън за завръщането си в поредицата. Това станало, след като те се съгласили да съобразят снимките с графика му.

„Много съм доволен, че давайки ми времето, от което се нуждая, за да изпълня ангажиментите си в театъра, продуцентите направиха възможно да режисирам 24-я Бонд. Очаквам с голямо нетърпение отново да поема юздите и да работя с Даниел Крейг, Майкъл Уилсън и Барбара Броколи за втори път”, съобщи Мендес в комюнике, отбелязва БГНЕС.

„007: Координати Скайфол” се превърна в най-успешния филм за Бонд на всички времена след излизането си миналата година, като донесе приходи от над един милиард долара в световния бокс офис и спечели два „Оскар”-а по-рано тази година.