Рон Хауърд ще снима документален филм за „Бийтълс”
Рон Хауърд ще снима документален филм за „Бийтълс” / снимка: Guliver/Getty Images

Нов документален филм за легендарната група „Бийтълс” ще бъде заснет от американския режисьор и носител на „Оскар” Рон Хауърд, съобщи ИТАР-ТАСС. Както оповестиха редица британски медии, лентата ще е посветена на ранните години на Великолепната четворка от Ливърпул, когато членовете й гастролираха с голям успех по цялата планета.

Хауърд призова феновете да му изпратят редки и необичайни фотографии и видеозаписи от този период. Режисьорът призна, че е въодушевен от възможността да работи над изумителната история на тези четирима младежи, които щурмуваха света през 1964 г. По думите му, е невъзможно да се прецени влиянието им върху попкултурата, отбелязва БТА.

Филмът на Хауърд ще е хроника на ранните години от кариерата на „Бийтълс”, от 292-ата концерта на сцената на „родния” ливърпулски клуб „Кавърн” през 1961-1963 г. до последното голямо шоу на стадиона „Кендълстик парк” в Сан Франциско през 1966 г. След това музикантите от групата са свирили публично единствено през 1969 г. в Лондон, като фокусирали вниманието си върху работата в звукозаписното студио.