/ Guliver/Getty Images
Световноизвестният актьор Робърт де Ниро продължавал да се снима в киното, тъй като съпругата му харчела по безразсъден начин припечелените от него пари, пише в. "Ню Йорк пост".
 
Робърт де Ниро ще играе в тв поредица на режисьора Дейвид Ръсел

Най-много загуби холивудската легенда търпяла от веригата кафенета на половинката му - "Грейс Хайтауър кофис", която беше открита преди пет години и се оказа истинска "черна дупка" за финансите му.

Според изданието Де Ниро дал израз на негодуванието си, когато бил със съпругата си в кафене в Манхатън и избухнал пред нея: "Нямаше да ми се налага да се снимам в отвратителни филми, ако ти не профукваше всичките ми пари!"
 
Веригата кафенета наскоро прекрати изгоден договор с хранителните магазини "Хол фудс". Показателно е също, че главен спонсор на кинофестивала "Трайбека", основател на който е Де Ниро, не е бизнесът на жена му, а кафе гигантът "Или" (Illy).

Guliver/Getty Images


Критици определиха най-лошите филми за 2016 година

Холивудският ветеран често е критикуван напоследък, че участва във второразредни ленти, които подкопават имиджа, който той си изгради с предишни стойностни филми. Тази година "Ох, на дядо" (Dirty Grandpa) и играещият в него Де Ниро са номинирани за "Златната малинка" в категориите "Най-лош филм" и "Най-лош актьор".

"Ох, на дядо!" с Робърт Де Ниро обаче спечели родните фенове

 
Де Ниро играе в почти 100 филма и над 130 пъти е номиниран за различни награди в киното. Има два "Оскар"-а - през 1974 г. за поддържаща роля във филма "Кръстникът 2" и през 1980 г. за главната роля в "Разяреният бик" (Raging Bull).
БТА, БГНЕС