Робърт де Ниро ще играе в тв поредица на режисьора Дейвид Ръсел
Робърт де Ниро ще играе в тв поредица на режисьора Дейвид Ръсел / Guliver/Getty Images

Филмовата легенда Робърт де Ниро ще играе в телевизионна поредица за мафията, режисирана от Дейвид Ръсел, която ще се излъчи по "Амазон",съобщава Контактмюзик.

Ръсел ще бъде и сценарист на 16-те епизода от серията, която ще тръгне в два сезона по 8 епизода. Говори се, че друга екранна суперзвезда, Джулиан Мур, също ще има значима роля в проекта. Засега не са знаят други детайли по суперпродукцията на компанията "Уайнстийн".

Проектът ще представлява голям телевизионен пробив за режисьора Дейвид Ръсел след зрелищните му филмови успехи с "Наръчник на оптимиста", "Американска схема" и "Джой". И в трите ленти игра 73-годишният Де Ниро.

Поредицата ще бъде второто поред сътрудничество между компанията "Уайнстийн" и Амазон. Наскоро стана известно, че те са обединили усилие и за нова поредица, която ще бъде реализирана от създателя на "Момчетата от Медисън авеню" Матю Уайнър.

Носителите на "Оскар" Де Ниро и Мур са едни от най-новите попълнения на супер звездите от големия екран, включили се в телевизионни сериали. Трендът започна с Матю Макконъхи и Уди Харелсън, които участваха в сериала на HBO "Истински детектив" и Холи Бери, ангажирана в "Extant/Съществуващ а.к.а Оцеляване" на Си Би Ес.

Източник: БТА