/ Guliver/Getty Images
Ридли Скот се готви да заснеме филм за Втората световна война, в който вниманието ще е фокусирано върху героичните подвизи на британските кралски ВВС в битката за Британия, съобщи Контактмюзик.
 
79-годишният британски режисьор, станал известен с филмите си "Блейд Рънър", "Прометей" и "Пришълецът", ще работи заедно с "Туентиът сенчъри фокс" над филма за Втората световна война, базиран върху историческата битка.
 
Сценарият ще бъде написан от Матю Ортън, автора на сценария за драмата за Втората световна война "Operational Finale" с участието на Оскар Айзък.
 
Все още не е ясно какво ще бъде описано в сценария, но битката за Британия продължава от 10 юли до 31 октомври 1940 г., като британските кралски ВВС успешно защитават Великобритания от набезите на "Луфтвафе", докато нацистите се опитват да завладеят страната.
 
Правата над филма бяха купени от "Туентиът сенчъри фокс" миналата година. Изпълнителен продуцент ще е Мат Чарман, сценаристът на филма "Мостът на шпионите" на Стивън Спилбърг.
 

Ридли Скот е също продуцент на филма на режисьора Дени Вилньов "Блейд Рънър 2049", който предстои да се появи по екраните и е продължение на култовата му лента.
 
БТА