Продуцентите решиха жена да изпълни главната роля в първия сниман в Космоса филм
Продуцентите решиха жена да изпълни главната роля в първия сниман в Космоса филм / IStock
Жена ще изпълни главната роля в първия игрален филм, заснет в космоса, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на Първи канал.

"Решението за това беше взето от продуцентите на филма в интерес на сюжета. По-рано създателите на проекта планираха да организират съревнование между мъже и жени, като имаха две версии на сценария, но в процеса на по-нататъшна работа и след дискусия стигнаха до извода, че за продукцията е по-печеливш женски образ", се посочва в прессъсобщението.

Космическата драма с работно заглавие "Предизвикателство" е съвместен проект на Роскосмос, Първи канал и студио Yellow, Black and White (Жълто, черно и бяло). Снимките ще бъдат направени на Международната космическа станция (МКС) през есента на 2021 г.

От пресслужбата съобщават, че в близко бъдеще Първи канал ще обяви началото на общоруски открит конкурс, след което ще бъдат избрани водещата изпълнителка и нейната дубльорка. Победителката в състезанието ще трябва да получи одобрение от летателната комисия на Роскосмос и да премине обучение в школата за космонавти.

Както беше съобщено по-рано, филмът ще бъде режисиран от Клим Шипенко ("Салют-7"), който обяви намерението си да отиде на МКС за снимките на продукцията.

През есента на 2021 г. към Международната космическа станция с американския пилотиран кораб "Дракон" ще се отправят режисьорът Дъг Лайман и холивудският актьор Том Круз, също за заснемането на филм, припомня агенцията.