Разкриха защо жените въздишат по мъже с красиви приятелки
Разкриха защо жените въздишат по мъже с красиви приятелки / ThinkStock/Getty Images

Жените считат за по-атрактивни мъжете с красиви приятелки, имат ги за по-интелигентни и забавни от останалите, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Досега се считаше, че мачовците, които имат сериозно гадже, са с ограничени шансове за успех сред останалото женско царство. Но според проучването на Ранди Профит от Тексаския християнски университет, нещата съвсем не стоят така.

Жените не харесват такива мъже

Когато един мъж се движи в компанията на красива приятелка, акциите му незабавно се покачват и сред останалите дами. Освен че е сексуално по-желан, той е оценяван от представителките на нежния пол също като по-щедър, по-богат, с по-силен приключенски дух. Жените са по-склонни да имат доверие на мачовци с красиви партньорки.

Това поведение било еволюционно оправдано. По този начин дамите спестявали усилия при търсенето на удачен сексуален партньор, способен да продължи рода. При жените се наблюдавал феноменът "копи-пейст при избора на сексуален обект".

Жените харесвали мъже, които излъчват господство, агресия и мъжественост

Подобно поведение не било характерно само за хората, а и за други животински видове. Самките често оценяват присъствието на друга женска до мъжкаря като доказателство за неговите добри качества.

По време на тестовете 245 доброволки студентки оценили много по-високо фотографиите на мъже, когато те били в компанията на атрактивни дами. Същите представители на силния пол получили по-нисък рейтинг, когато били изобразени самостоятелно, посочва БТА.

Още за мъжете, жените и привличането:

Мъжката прическа, която отблъсква жените

Мъжете са по-желани от жените, когато са яли чесън

Откриха как непривлекателните мъже стават секси за жените

Разкриха как чесънът прави мъжете по-сексапилни

Мъжкото качество, което жените ценят най-много