/ Istock
В столичния гръцки квартал Панграти е отворено първото кафене, предназначено само за кучета, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ. 

В кафенето се предлагат тортички и други изкушения без захар за четириногите приятели. То е целодневно отворено както за стопани, така и за техните домашни любимци.

Зад витрината на кафенето видът на кучешките деликатеси напомня на захарните изделия в сладкарница, но съдържанието на лакомствата включва сардини, рожков, пилешко месо и др. Освен на нещо за хапване, кучетата могат да се насладят и на специално приготвена за тях безкофеинова напитка, наречена „пафи“.
 

Заведението съвсем скоро ще се продава и прясно приготвена храна, поясни Никос Царутас – един от собствениците. 

Той определи общността в Панграти като много добронамерена към животните, поради което изрази и радостта си от реакцията на хората към това новаторско начинание

Шведски ресторант предлага меню за кучета

Българската столица също не остава по-назад по отношение на развлекателните места с хранителни изкушения за домашни любимци, тъй като разполага с ресторант за кучета, котешко кафене и с частни „паркинги за кучета“, където временно стопаните да оставят своите домашни животни.
Мелина Христова/БТА