Репортерите, които пътуват с първата дама на САЩ Джил Байдън, получиха първоаприлска изненада от нея по време на полет от Калифорния до Вашингтон в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес.

13 безсрамни първоаприлски шеги на медиите по света (СНИМКИ)

При сервирането на храни и напитки стюардеса с бадж "Джазмин" им поднесе сладолед. Тя беше с къса черна коса, черен костюм с панталон и носеше черна предпазна маска на лицето. Няколко минути по-късно Джазмин се появи пред журналистите без дегизировка и се оказа, че това е първата дама Джил Байдън. Тя през смях им съобщи, че това е била нейната първоаприлска шега.

Да се посмеем: 5 от най-забавните първоаприлски научни „открития“

Сътрудниците на Джил Байдън споделиха пред журналистите, че не знаели за идеята ѝ и те самите били изненадани да установят истинската идентичност на Джазмин. В автобиографията си от 2019 г. "Where the Light Enters'' Джил Байдън пише, че обича да прави шеги и изненади. Когато съпругът ѝ бе вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, тя се скрила в отделението за кабинен багаж в самолета Еър Форс 2 и изплашила човека, който отворил капака, за да сложи куфарчето си там. "Винаги съм смятала, че трябва да си доставяме радостни моменти, когато е възможно", пише тя.
БТА