/ Guliver/Getty Images
Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън и съпругата му д-р Джил Байдън сключиха договори за издаване на книги, предаде АП.
 
Издателство "Флетайън букс" заяви, че ще отпечата две книги на Джо Байдън и една на Джил. Първата книга на бившия вицепрезидент ще "разглежда една много важна година" - 2015-а, когато синът му Бо Байдън почина и той реши да не се кандидатира за президент.
 
Барак и Мишел Обама с договор за издаване на две книги

Мемоарите още не са озаглавени и не е обявена дата за издаването им. "Флетайън букс" нарече книгата "историята не просто на един политик, а на баща, дядо, приятел и съпруг".
 
"Книгата на вицепрезидента обещава да даде на всички нас по-задълбочено разбиране за неотдавнашната политическа история, но тя явно ще бъде и книга за ценностите, които дават сила на вицепрезидента както в добри, така и в лоши времена", каза издателството.
 

Guliver/Getty Images


То не даде подробности за другите две книги, нито за финансовите условия. Двама служители, запознати с преговорите, обаче казаха, че става дума за поне седемцифрени суми.
 
Колко ще получи Барак Обама за мемоарите си?

В края на февруари бившият американски президент Барак Обама и съпругата му Мишел Обама сключиха договори за написване на книги с издателство "Краун".
 
БТА