Дебела котка е жива и здрава, след като оцелява след падане от шест етажа от жилищен блок, при което се приземява върху кола, съобщи „Express”.

Котаракът, наречен Шифу, паднал от прозореца на жилищна сграда в Банкок, Тайланд, от височина, която би убило човек. Собственикът на автомобила разкрива момента, в който е установил, че 8,5-килограмовата котка се е приземила върху задното стъкло на червеното му MG, преди тя да напусне мястото на инцидента напълно невредим.

Апиват Тойотака споделя, че първоначално е бил ядосан да открие колата си повредена след инцидента.
Любителят на котки обясни, че разочарованието му се е разсеяло, след като е установил, че виновникът е Шифу.
 

Той разказа, че управителят на жилището му се е обадил в 7 ч. сутринта и му е казал, че "една котка е паднала върху колата ми".
Тойотака добави, че въпросът го е оставил "объркан", но е разбрал, след като е установил, че котаракът тежи 8,5 кг.

В разговор с местната телевизия „Канал 3“ управителят на сградата казал, че е установил инцидента около 7:30 ч. сутринта.
Той открил счупено стъкло и отломки, разхвърляни около колата, чийто прозорец имал значителна дупка.

В крайна сметка управителят установил, че основният заподозрян е Шифу, когато прегледал записите от охранителните камери на сградата.
Котката паднала от прозореца на шестия етаж на третия, преди да се озове на колата долу.

Тойотака публикува рентгеновата снимка на котката, която показва, че тя е жива и невредима след инцидента.
Той пише, че Шифу "се справя добре" и се храни, пие и "отделя" нормално.

"По тялото му няма никакви рани или натъртвания, с изключение на липсата на два от ноктите му", добави той.

Въпреки че Шифу се отърва без последствия, собствениците на котката видяха някои последствия от инцидента с пухкавия им другар.
Тойотака каза, че тъй като домашните любимци не са разрешени в техния жилищен блок, собствениците са глобени с 1000 бата /близо 27 евро, бел.ред./.

Новината за привидно чудодейното оцеляване на Шифу може би първоначално е объркала някои хора. Котките обаче често оцеляват при значителни падания.
БГНЕС