Пухкавата Юме е най-преданата защитничка на Путин (СНИМКИ)
Пухкавата Юме е най-преданата защитничка на Путин (СНИМКИ) / БГНЕС

Президентът Владимир Путин призна, че неговата най-предана защитничка е кучето от женски пол Юме, предаде ТАСС.

Преди да даде интервю за японските медии в Кремъл, държавният глава показа на журналистите своя домашен любимец. "Казаха ми, че искате да видите Юме, заповядайте ,аз ще ви я представя, тя е в отлична форма!", заяви Путин.

Българското куче Бъфи се появи на календар на Путин за 2016 г. (ВИДЕО)

"Много се радваме да видим Юме, че е весела и бодра, но малко се изплашихме от нея", заявиха представителите на медиите. "С право сте се изплашили, защото тя е доста строго куче", отвърна президентът. Той обясни поведението на Юме с това, че е малко стресирана от многото присъстващи на срещата, от камерите и светкавиците, а тя е свикнала да изпълнява охранителни функции. Юме винаги е готова да защитава своя стопанин.

Пухкавата Юме е найпреданата защитничка на Путин (СНИМКИ)
netinfo
Палето от породата акита-ину руският държавен глава получи като подарък през месец юли 2012 година от японската префектура Акита. Руският президент върна жеста на губернатора на тази област, като му подари сибирска котка.

Юми в превод означава Мечта. Тя израсна почти двойно. През месец февруари 2014 година, когато в Сочи пристигна за среща с Путин японският премиер Шиндзо Абе, руският лидер го посрещна в компанията на Юме. И го предупреди, че с нея трябва да се внимава, защото хапе.

Пухкавата Юме е найпреданата защитничка на Путин (СНИМКИ)
netinfo
Акита-ину е една от най-популярните породи кучета в Япония, която получи световна известност благодарение на трогателния американски филм "Хачико: История за кучето", в която Ричард Гиър изигра главната роля.

Путин е известен със своята любов към животните. Навремето неговите гости се запознаха с лабрадора му Кони, а след няколко години държавният глава се сдоби и с българската овчарка Бъфи, припомня БТА.

Българската овчарка Бъфи "пребори" Путин

Пухкавата Юме е найпреданата защитничка на Путин (СНИМКИ)
netinfo