Кученцето на Путин, подарък от Борисов, ще се казва Бъфи
Кученцето на Путин, подарък от Борисов, ще се казва Бъфи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Новото кученце на руския премиер Владимир Путин, което му подариха по време на визитата му в България на 13 ноември, ще се казва Бъфи, съобщава РИА "Новости".

В подмосковната резиденция Ново-Огарьово Путин се срещна с кръстника на кучето Дима Соколов и неговите родители - Юлия и Михаил. Семейство Соколови живеят в Москва. Дима е на 5 годинки и половина. Той е измислил името на кученцето и го е изпратил на интернет адреса на руското правителство. Путин запозна Дима с неговия лаещ кръщелник.

Българската каракачанска овчарка е подарък от българския премиер Бойко Борисов. Кинолозите отбелязват спокойния характер на тези кучета и тяхната дружелюбност.

Путин представи малкия Дима на журналистите. "Хареса ми твоето предложение", призна той. Путин взе кучето и каза на момченцето: "Виж, колко голям е пораснал".

Руският премиер добави, че каракачанката расте с всеки изминал ден. Отговаряйки на журналистически въпрос, какви команди е научило кучето, Путин каза: "Нищо не знае". Бъфи обаче опроверга своя стопанин, сядайки след команда "Седни".

Путин призна, че подаръкът на Борисов е бил напълно неочакван за него. Той също така много се е притеснявал как ще се отнесе към Бъфи старото му куче - черната лабрадорка Кони. Все пак тя е възприела Бъфи благосклонно.

Путин разказа още, че каракачанката дърпа Кони за ушите, но когато на лабрадорката й писне, започва да го лае. "Мъдра дама", заяви една от присъстващите журналистки и Путин се съгласи с тази оценка, допълва БГНЕС.

Премиерът разкри, че е получил много имена, след като обяви конкурс. Той много е харесал и името Балкан. Все пак се е спрял веднага на Бъфи, което смята за "хубаво име".

Путин попита малкия Дима дали си има куче. Момченцето отговори, че вкъщи имат немска овчарка.