В изолация сме, но домашните задължения продължават да се трупат и трябва да решаваме проблемите бързо.

Едно от най-важните помещения в дома е кухнята. За добрите домакини и любителите на кулинарията това е и помещението, в което прекарват доста голяма част от свободното си време. Ето защо това местенце трябва да бъде подредено и да ни е приятно да прекарваме време там. Но както с всяка част от дома и в кухнята могат да се появяват проблеми. Кои са те и как да ги решим? Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

Намалена мощност на абсорбатора

Проблем, който има бързо решение - нужно е само да смените филтрите с нови, в зависимост от модела на абсорбатора. От друга страна е възможно да не се налага да сменяте части, а просто да го почистите добре, защото с времето той се захабява. 

Ако и това не помогне, потърсете помощ от професионалист.
 
Хладилникът/фризерът не изстудява добре

Не пренебрегвайте този проблем, особено в летните месеци. Проверете дали вратите се затварят плътно или уплътнителите не са се изхабили.
 
Лоша миризма в хладилника или фризера

След като откриете причината за нея - най-често развалена храна или мухлясали плодове и зеленчуци, извадете всичко от хладилника, измийте го с влажна кърпа и сапун и оставете да се проветри. Лесен трик срещу неприятна миризма в хладилника е да поставите чинийка с малко смляно кафе или филия хляб - те ще абсорбират миризмите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another day settling down... I actually got a lot done today! more laundry, cleaned the ovens and kitchen, did some research for work, took the dogs for a walk and managed to build a house on animal crossing and upgrade all my tools 🤪😂! Any other gamers out there playing tonight? 😁 . . . . . . . #cleanhousesoicanplayvideogames #animalcrossing #newkitchen #kitchendesign #kitchenbeforeandafter #kitchenisland #kitchenrenovation #rangemaster #bigoven #greyshakerkitchen #shakerkitchen #shakercabinets #wrenkitchens #woodfloors #woodeffect #woodeffecttiles #whitequartz #quartzcountertops #openplankitchen #kitchenpeninsula #blackhardware #glasscabinet #stainlesssteelcookerhood #cornerofmyhome #modernfarmhousekitchen #modernfarmhousestyle #modernfarmhousedesign #interiør #marblebacksplash #farmhousestools

A post shared by 𝑯𝒊𝒍𝒍𝒂𝒓𝒚 🍃 (@my.horsford.home) on


Чинийката в микровълновата не се върти

Много често това се случва и остава незабелязано дълго време, защото на пръв поглед уредът работи и не разбирате, че има някакъв проблем.
Ако чинийката не се върти, не може да подгреете храната си добре. Първо, проверете дали под нея няма остатъци от храна, които ѝ пречат да бъде на мястото си. Ако не, потърсете резервни части в зависимост от модела на микровълновата.