Представиха дамски часовник за 40 млн. евро
Представиха дамски часовник за 40 млн. евро / снимка: Guliver/Getty Images

Британският шлифовчик на диаманти „Граф” представи часовник за 55 млн. долара (40 млн. евро) на Бейсуърлд, международното изложение за часовници и бижута, коeто отвори врати.

Украсена с диаманти в различни цветове, тази луксозна вещ, наречена „Халюцинация” бе определена като „най-скъпият часовник, създаван някога”, посочи бижутерът, който за първи път показва творбите си на това изложение.

Дамският часовник е истински калейдоскоп от 110 карата от изключително редки цветни диаманти. Само за труда са били необходими хиляди часове, допълва БГНЕС.

Концепцията е на самия Лоурънс Граф, президентът на компанията, в която работи цял екип от дизайнери, изследователи на скъпоценните камъни и висококвалифицирани майстори-занаятчии. „От години мечтая да създам забележителен часовник, който да въплъти нашата разкъсваща страст към диамантите”, заяви Лоурънс Граф в специално съобщение, добавяйки, че мечтата му вече е сбъдната.

Основаната през 1960 г. къща „Граф даймъндс” е един от най-големите еталони в света на диамантите. Граф участва редовно в търговете за висша бижутерия, където се сдобива с изключителни камъни, като например Wittelsbach-Graff - 31,06 карата, купен през 2009 г.