По-пестеливите ходят голи, за да намалят сметките за ток
По-пестеливите ходят голи, за да намалят сметките за ток / ThinkStock/Getty Images

Пестеливи британци прибягват до необичайни практики, за да пестят от сметките за ток, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от допитване, направено сред 2000 души по поръчка на компания "Бритиш газ".

Пет причини да спите голи

Проучването разкрива, че вместо да използват климатици или вентилатори и да харчат ток, или да разчитат на отворени прозорци или спуснати завеси като противодействие на топлината, десет на сто от поданиците на Нейно Величество се разхождат голи у дома. Това им помага да спестяват стотици лири от годишните си сметки за енергийно потребление.

Готвенето по адамово или евино облекло не е единствената необичайна практика, използвана от пестеливите британци.

Необичаен подход - голи уроци по английски (ВИДЕО)

Допитването показва, че търсейки начини да пестят, много жители на Острова сутрин се къпят със студена вода, вместо с топла, правят си пикници и барбекюта в градината, за да избегнат включването на готварските печки и перат дрехите си със студена вода. Някои стигат до там, че къпят децата си с маркуч в градинския басейн.

В британската столица вече може да хапвате голи

Анкетата разкрива също, че за да пестят от електричество, британските почитатели на хоръра гледат страховити филми на тъмно.

Източник: БТА