/ Guliver/Getty Images
"Не е кралска сватба, но мащабите й ще бъдат подобни" - това са коментарите от приближените до британското кралско семейство днес, когато Филипа Шарлот "Пипа" Мидълтън ще каже заветното "да" на годеника си Джеймс Матюс.
 
Сестрата на Кейт Мидълтън и бизнесменът ще се венчаят в църквата "Свети Марко" в Енглефийлд, Бъркшир. Събитието отсега е обявено за "Сватба на годината" във Великобритания.
 
Всички погледи ще бъдат вперени в Пипа Мидълтън (СНИМКИ)

Повечето от детайлите около церемонията остават строго пазена тайна за журналистите. Засега е известно, че Кейт и принц Уилям ще бъдат главни действащи лица в церемонията, на която ще присъстват и техните две деца. Херцогиня на Кембридж вече сподели, че се притеснява за това как ще се държат децата й по време на официалната част. Принц Хари също е в списъка с гостите.
 

Guliver/Getty Images


СНИМКИ: Кейт и Пипа - сестрите, превърнали се в икони

Според местните репортери роклята на булката е дело на дизайнера Джайлс Дийкън. Сватбената одежда струва близо 40 000 британски лири. За вечерта младоженката има втора рокля от същия дизайнер. Обувките на Пипа са изработени от Маноло Бланик.
 
Вижте в снимки очарователните кралски шафери на Пипа Мидълтън
 

Guliver/Getty Images


Церемонията ще започне в 11.30 ч. местно време. По информация на "Дейли мейл" сватбата ще бъде на шотландска тематика, особено застъпваща уиски и гайди.

Мерките за сигурност са завишени в района, като движението е променено, а местните жители задължително трябва да носят документи за самоличност.
 

Guliver/Getty Images

БГНЕС