Живеем във време, в което ни заливат с информация и повечето хора вярват на това, което прочетат или чуят в новините или интернет. Ето 5 мита, в които хората вярват:

1. Мозъчните клетки не се възстановяват

Повечето хора вярват, че мозъчните клетки не се регенерират. Идеята, че мозъчните клетки не могат да се възстановяват се заражда през 60-те години на миналия век. Но с днешния напредък на науката това вече е определяно за грешно и учените твърдят, че мозъчните клетки се възстановяват.

Пет лъжи, които са оставили отпечатък в историята (ВИДЕО)

2. Захарта прави децата хиперактивни

Родителите на повечето деца не им разрешават да ядат много сладки неща, защото ще си развалят апетита преди хранене, а и защото ще станат много активни и няма да могат да заспят. Наскоро Американската медицинска асоциация проведе различни тестове и учените не откриха връзка между детската хиперактивност и захарта.

дете
Thinkstockphotos

3. Пълнолунието кара хората да полудяват

През цялата човешка история на Луната са били преписвани всякакви магически качества. Митът, че пълнолунието кара хората да се изнервят и полудяват се е разпространил почти във всички култури по света. Официалната наука обаче и до днес не е открила връзката между фазите на Луната и човешкото поведение.

пълнолуние
Thinkstockphotos

4. Биг Бен

Ако вярвате, че Биг Бен е просто името на часовниковата кула, символ на Лондон, то вие сте се заблудили. Биг Бен е името на най-голямата камбана в часовниковата кула, която тежи цели 14 тона. До 2012 година официалното име на часовниковата кула е било Свети Стефан, а след това е преименувана на Кулата на Елизабет (Elizabeth's Tower). Решението е взето, за да се ознаменува 60-годишния юбилей на управлението на кралица кралица Елизабет II.

5. Визуален контакт

Много хора вярват, че чрез визуален контакт могат да познаят, ако някой ги лъже. Ако лъжецът започне да избягва погледа им, то това означава че не казва истината. Но има закоравели лъжци, които могат да ви гледат в очите и да ви лъжат.

И още:

8 забавни недоразумения, грешки и заблуди за Германия и немския език

Митове за храните, в които вероятно вярвате (ВИДЕО)

Шест мита за Африка, в които хората вярват (ВИДЕО)

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Пет мита, свързани с личността на Христофор Колумб (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук