Историята се пише от победителите и затова вероятно има някои неверни или преиначени неща. Някои от лъжите обаче са оставили своя отпечатък в историята. Ето 5 от тях:

Хенри Форд изобретил първата кола

Много хора вярват, че първият автомобил е бил изобретен от Хенри Форд. Други са на мнение, че Карл Бенц е създател на първия автомобил с бензинов двигател. В този период от историята много хора са работили по самоходни превозни средства и е много вероятно името на човека, изобретил първия автомобил, да е неизвестно.

Скрити тайни в популярни туристически места (СНИМКИ)

Рицарските брони

Рицарските брони в миналото били изключително тежки. Те били така проектирани, че да предпазват рицарите от сабите на противниците им. Всъщност се оказва, че броните не са били толкова тежки, а освен това са били много скъпи за изработка. Възможно е по-скоро са били символ на превъзходство.

Стоунхендж не се променя

Стоунхендж е най-известният мегалитен паметник в света. Намира се в средата на равнината Солсбъри в графство Уилтшър, Великобритания. Мнозина обаче днес вярват, че древният каменен монумент си стои напълно непроменен през хилядолетията. Но дали това е възможно?

Стоунхендж - един от най-мистичните паметници (СНИМКИ)

Троянският кон

В древногръцката митология това е дървен кон, който гърците използват за превземането на Троя с хитрост, след 10-годишна неуспешна обсада по време на Троянската война. Построен бил по съвета на Одисей. В утробата на коня се скриват гръцките герои и Синон подбужда троянците да го приемат в града.

Троянският кон обаче не фигурира в тази част от войната, която е описана в Омировата "Илиада". Така че тази история може да бъде приемана като мит.

Достъпът забранен: 9 неща, които никога няма да видите (СНИМКИ)

Египетските пирамиди са били построени от роби

И до днес хората приемат за абсолютна мистерия загадките на египетските пирамиди. Сигурно сте чували или гледали в някой филм как египетските пирамиди са били строени от хиляди роби, които са били принудени да работят от сутрин до здрач, за да запазят живота си. Но възможно ли е това да е истина, след като пирамидите са прецизно изработени мегалитни структури. Как е възможно тази прецизност да е постигната от необразовани и неуки хора?

Египетските пирамиди
Guliver/Getty Images

И още:

10 места, които трябва да посетите през 2018-а (СНИМКИ)

Пет недостъпни места в света, обвити в мистерия (ВИДЕО)

Най-странните места по света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Съкровищата на Европа (СНИМКИ)

Космически частици разкриват тайни на египетските пирамиди

Как са били построени египетските пирамиди?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук