Африка е уникално място, чиято магия човек може да усети, ако посети този континент. Но Африка крие и много тайни, за които не подозираме. Вижте 6 мита за Африка, в които хората вярват:

В Африка няма технически прогрес

Около 90% от африканците имат мобилни телефони, има програмисти, които създават свои собствени приложения. Например местните предприемачи са създали услуга за земеделските стопани с препоръки за отглеждане на добитъка и информация за природни бедствия. Освен това в Африка има развито производство, в някои страни се произвеждат големи машини, както и автомобили.

африканка
Thinkstock/Getty Images

Африка е гореща пустиня

Често когато някой чуе за Африка той визуализира покритата с пясъци гореща пустиня Сахара. Всъщност Африка има огромна площ от тропически гори, планината Килиманджаро, заснежени върхове и савана.

Южна Африка ще гради атомни централи

В Африка живеят само чернокожи

Много хора вярват, че Африка е обитавана само от чернокожи. Истината е, че тя е дом на повече от един милиард души, които са от различни култури и с различен цвят на кожата.

Пъстрата палитра е формирана от многообразието на различните тонове на кожата на коренното население и на големия брой преселници от Европа и Азия, които са останали в Африка от времето на колониите, или избягали в Африка, защото са били преследвани.

Красавица от Южна Африка спечели короната на „Мис Вселена“ (СНИМКИ)

Африка е обитавана от диви животни

Много телевизионни предавания и филми ни показват, че Африка е обитавана от диви животни, които свободно бродят в природата и дори могат да нападат хора.

Всъщност повечето сафарита се извършват през зимните месеци, когато потенциално опасните змии и насекоми са в хибернация. Що се отнася до дивите животни, повечето от тях сега живеят в национални паркове.

жираф
Thinkstock/Getty Images

В Африка има много висока степен на престъпност

Истината е, че туризмът е силно развит в африканските държави и те постепенно се первръщат в модерна и предпочитана деситнация сред западните туристи. Нивото на обслужване на континента нараства, условията за туризъм се подобряват, но в същото време е съхранено усещането за близост с природата и екзотиката.

САЩ обявиха африканските лъвове за изчезващ вид

Африка няма културно наследство

Като мислим за Африка, често си представяме примитивно общество без развита култура и дори история. Но Африка заслужено е наречена люлка на цивилизацията - има много древни сгради и други паметници на културата. Само в Кения има над 200 архитектурни паметници.

африканка
Thinkstock/Getty Images