Песен, звучала в Джудейда, донесе приз на авторката си в моден конкурс
Песен, звучала в Джудейда, донесе приз на авторката си в моден конкурс / netinfo

Песента "The magic land", звучала в затвора „Джудейда”, написана и изпята от 25-годишната Петя Тончева, предизвика овациите на публиката и донесе първо място на авторката във Втория национален конкурс за млади таланти "Танцуваща мода 2007". Конкурсът се проведе на сцена "Одеон" в античния Филипополис и премина под почетното председателство на Инна Хъмфрис – съпруга на ръководителя на делегацията на Европейската комисия в България, Негово Превъзходителство Майкъл Хъмфрис.

Песента "The magic land", създадена в Норвегия, където Петя работи от години, бе продуцирана от омбудсмана на Пазарджик Иван Димитров и бе разпространена, с подкрепата на Дарик радио, по време на кампанията „Не сте сами”. Тази песен достигна до затвора "Джудейда" и до папата в Рим.

На конкурса за млади таланти "Танцуваща мода 2007", освен авторското си парче, Петя Тончева показа и модна колекция в стил „поп фешън мюзик” като дизайнер. На фона на песента за медиците бяха представени нейни облекла в бяло и златисто. В идейния проект на дизайнерката цветовете и стилните ансамбли са олицетворение на невинността и вярата в приказното, като това, в което трябваше да повярват българките и което в действителност се случи.

Второто място в заключителния етап на конкурса "Танцуваща мода 2007", провел се в Пловдив, зае Донка Георгиева, също на 25 г. от Пазарджик, за колекцията си в стил "класик фешън мюзик". Третата награда получи Ирина Арлашка, на 28 г. от гр. Раковски, дипломантка по моден дизайн във Варненския свободен университет, в стила "фолк фешън мюзик". Призове получиха още Симона Нешева, на 19 г. от Ботевград, в стила "стрийт фешън мюзик" , Силвия Кузова, на 18 г. от Пловдив и Радост Бончева, на 24 г., също от Пловдив – и двете в стила "хаус фешън мюзик", както и Иво Йорданов, на 21 г. от Лясковец, в стила "латино фешън мюзик".

Наградите връчи председателят на международното жури депутатът и председател на парламентарната медийна комисия Иво Атанасов.