Пазете се от скандали в тъжния понеделник
Пазете се от скандали в тъжния понеделник / ThinkStock/Getty Images

Днес, понеделник 28 декември, е най-депримиращият следпразничен ден, в който е най-вероятно да се забъркаме в големи семейни скандали, пише в. "Метро".

А най-фаталният час е бил 14.59, когато е пикът на подобна възможност. Лошата слава на този понеделник се дължи на факта, че много хора са се завърнали у дома, след като са посетили близките си по празниците и трябва да ходят на работа.

Следпразничният период е време не за равносметка, а за поставяне на нови цели, смята психолог

Днешният ден е наречен "тъжния понеделник" от компанията за автосервизи Kwit fit, поръчала изследването. То обхванало 2000 британци.

Най-често /в 42 на сто от случаите/скандалите възниквали у дома или в автомобила. А поводите за дрязгите - критични бележки относно близки и роднини, неподходящо отношение към тях и критики относно неучастието в приготовленията.

Психолог: „Депресии на очакването" ни обхващат веднага след празниците

За 29 на сто от британците "тъжният понеделник" е предизвикан и от финансови притеснения след големите харчове по коледните празници. Други 13 процента се чувстват силно депримирани, че трябва отново да се върнат на работа. 12 на сто пък се оплакват, че изобщо не са могли да си починат по празниците, а това най-силно се чувствало точно в понеделник.

Източник: БТА