Освободиха италианец от затвора заради наднормено тегло
Освободиха италианец от затвора заради наднормено тегло / netinfo

Властите на Палермо поставиха под домашен арест 36-годишния Салваторе Феранти, тъй като заради теглото си от 210 килограма той не може да се побере в килия.

Никой от четирите затвора, през които е минал Феранти, не е могъл да гарантира спазване на необходимите норми за пребиваване в килия. Както ниските и тесни врати на килиите, така и малките легла в тях и санитарният възел са се оказали неподходящи за пребиваването на Феранти, съобщава ProntoSofia.

Феранти е подсъдим по дело за връзки с мафията и по-точно с клана на босовете Салваторе и Сандро Ло Пиколо. В крайна сметка съдът в Палермо реши да освободи от затвора Феранти, който страда от заболяване, довело до наднорменото му тегло.

Преди две години и неаполитанецът Аристиде Анджелило беше освободен от затвора и пратен под домашен арест заради теглото си от 270 кг, довело до патологични усложнения. Съдът прибегна тогава до това решение, след като девет месеца преди това в затвора в Парма почина тежащият 260 кг. Леоне Л. заради получени усложнения в здравословното му състояние.