/ Guliver/Getty Images
Собственикът на най-голямата меморабилия на "Междузвездни войни" бе ограбен от свой дългогодишен приятел. По негови думи са му били отнети над 100 предмета, включително американски и чуждестранни винтидж фигурки.
 
"Бяха ми откраднати над 100 ценни вещи, голяма част от тях редки американски и чуждестранни витидж екшън фигурки, които са в оригиналните си опаковки", съобщи Стив Сансуит за кражбата, която се е състояла всъщност в продължение на няколко месеца между 2015 и 2016 г.
 
Рожден ден: "Междузвездни войни" навършва 40!

Сансуит, който е бил журналист в "Уолстрийт Джърнъл" преди да създаде всеизвестното "Оби Уан Ранчо", назова и заподозрян за престъплението. Според него става дума за Карл Кънингам - друг известен колекционер на "Междузвездни войни" от Мариета, Джорджия, и дългогодишен негов приятел. Той се е сдобил с безценните предмети от колекцията, докато е работил като доброволец по почистването на ранчото музей.
 
Представиха първи кадри от новия филм от "Междузвездни войни" (ВИДЕО) 

Пред АФП шерифът на "Сонома Каунти" потвърди, че срещу Кънингам са повдигнати обвинения още на 13 март за кражба в голям мащаб. Най-вероятно става въпрос за присвояване на вещи на стойност 153 000 долара.
БГНЕС