Принц Фредерик срещнал съпругата си Мери Доналдсън, която е родена в Австралия, в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г.
Принц Фредерик срещнал съпругата си Мери Доналдсън, която е родена в Австралия, в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г. / Gulliver/Getty Images
Датският престолонаследник принц Фредерик не бе допуснат в бар в Австралия, тъй като не носел документ, доказващ, че е на необходимата възраст, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Четиридесет и девет годишният наследник на датския престол искал да посети Джейд Буда бар в Бризбън през уикенда. Принцът останал смаян, когато му казали, че той и неговите придружители се нуждаят от съответната идентификация, за да влязат.

Датският престолонаследник принц Фредерик
Gulliver/Getty Images

Съсобственикът на бара Фил Хоган обясни, че охранителите му са действали правилно, като са поискали да се уверят в самоличността на хората в групата. 

"Принцът е бил заобиколен от въоръжени хора, които не са били в униформа. От охраната поискали документ за самоличност от принца, но такъв им е бил отказан. Тогава те се обадили на брат ми Гари, с който държим бара, той пък се обади на мен. Първите ми думи бяха - трябва да се уверим, че не са терористи. Затова пискахме документ за самоличност от охраната на принца. Така разбрахме, че не са терористи, а сили на реда. Но в този случай имахме нов проблем - ако го пуснем, без да искаме документ за самоличност, ще нарушим закона, при това пред очите на шестима полицаи", разказа Фил Хоган пред австралийския канал 7.
Все пак историята има щастлив край - принцът и компанията му били допуснати в Джейд Буда бар, след като собственикът бил уверен от силите на реда, че няма проблем със самоличността и документите на принц Фредерик.

Иън Стюарт от полицията в Куинсланд обаче твърди, че публикуваната от медиите информация е силно преувеличена. "Не казвам, че е лъжа, просто публикациите не са напълно верни". На принц Фредерик не е отказан достъп до заведението, всичко е било уредено преди пристигането му в бара, обясни още Иън Стюарт.

"Беше следван протоколът за сигурността на принца и хората около него", допълни той. 
Щатът Куинсланд има строги закони за алкохола, които изискват идентификация с шофьорска книжка или паспорт за достъп до заведения след полунощ в някои квартали. Този закон бе въведен през юли, за да "намали риска от свързани с алкохол вреди".

Известно е, че принц Фредерик е срещнал съпругата си Мери Доналдсън, която е родена в Австралия, в бар в Сидни по време на Олимпийските игри през 2000 г.

Още любопитни истории от света на кралските особи:

11-годишният принц на Норвегия показа как се нарушава кралски протокол (ВИДЕО)

Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)

Ето защо Уилям и Кейт никога не се държат за ръце на публични места (ВИДЕО)

Отегченият принц Джордж набързо пришпори баща си в Полша (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
БТА, Sunrise - Channel 7