Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)
Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Британският принц Джордж е едва на три годинки, но вече оказва огромно влияние върху света на модата, точно като майка си - херцогинята на Кеймбридж Катрин.

Вижте доказателството в галерията тук

В какъвто и тоалет да се появи синът на принц Уилям и Кейт, в следващите няколко часа дрехите от този модел вече са изкупени от магазините.

СНИМКИ: Първите три години на принц Джордж

Забелязвали ли сте обаче, че малкият принц не се разделя с любимите си къси панталонки дори през зимата? Оказва се, че за това има причина и британското списание Harper's Bazaar разкри каква е.

Принц Джордж отказа да поздрави канадския премиер (ВИДЕО)

Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)
netinfo
Истината че, че тайната на късите панталони на принца се крие в... етикета и традицията.

„Да обуеш малко момченце в къси панталонки е много английско нещо", казва експертът по етикет и обноски Уилям Хансън. Идва от много стара традиция на аристократите, към която кралското семейство се придържа вече десетилетия наред, допълва Хансън.

Очарователни снимки на принц Джордж за третия му рожден ден

„Всичко е свързано с класата, защото всичко в британското общество е свързано с класата", казва още експертът.

„Дългият панталон е за мъже и по-големи момчета, докато късите са за малки момченца. И това е признак на висока класа в Англия. И въпреки че времената се променят, момченце с дълъг панталон е нещо типично за средната класа", обяснява Уилям Хансън.

Тригодишният Джордж нарича кралица Елизабет Ган-Ган (СНИМКИ)

Ако се заровим в миналото, ще открием снимки на малките принц Чарлз, принц Уилям и принц Хари, които също са обути в късни панталонки.