Датската принцеса роди близнаци
Датската принцеса роди близнаци / Sofia Photo Agency

Съпругата на датския престолонаследник принцеса Мери роди близнаци в университетската болница в Копенхаген, съобщи бащата принц Фредерик, цитиран от ДПА. Принцът заяви пред журналисти, че е било "превъзходно" да бъде част от раждането на близнаците - момче и момиче и ги нарече "двойно чудо".

"Това е почти нереално. Вече сте с първото, а майката продължава да полага усилия и се появява момиченце", каза той, цитиран от БТА.

Момчето, родено в 11:30 часа българско време (9:30 ч. по Гринуич), тежи 2,7 килограма и е дълго 47 сантиметра. Момиченцето е родено близо 30 минути по-късно, тежи 2,5 килограма и е с дълго 46 сантиметра.

Двете деца са здрави. Престолонаследникът посочи, че със съпругата му все още мислят за имената за бебетата.

Кралица Маргрете Втора и принц Хенрик, бабата и дядото на близнаците, са щастливи от новината, каза принц Фредерик. Датският премиер Ларс Льоке Расмусен публикува изявление, с което също приветства новите членове на кралското семейство.

Близнаците са четвърти и пети в линията за наследяване на короната след баща си и по-голямото си братче и сестриче.

В същата болница са родени и двете по-големи деца на двойката Кристиан (през октомври 2005 г.) и Изабела (през април 2007 година).

Родената в Австралия Мери и Фредерик се запознават в бар по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. и се ожениха през 2004 година, припомня ДПА.