Не можем да се свържем с извънземните, защото те са се самоунищожили
Не можем да се свържем с извънземните, защото те са се самоунищожили / ThinkStock/Getty Images

Известният британски астрофизик Брайън Кокс обясни защо толкова дълго време не можем да влезем в контакт с извънземни същества - просто те са се самоунищожили, пише в. "Дейли мирър".

Водещият на предаването "Чудесата на Вселената" изтъква, че научният напредък често потъпква регулациите, които го контролират. А това води до саморазрушение.

Уфолог показа снимки на извънземни, открити в Розуел (ВИДЕО)

"Много често развитието на науката и техниката драстично изпреварва политическия опит и умения на дадена цивилизация", твърди Кокс. Той предупреждава, че същата съдба застрашава и нас, жителите на планетата Земя.

Първо за самоунищожението на извънземните се досетил Енрико Ферми, физикът, построил първия ядрен реактор. През 1950 година той се учудил защо още не сме установили контакт с други същества. Той изказал предположението, че даже с примитивни ракети, те биха могли да колонизират галактиката за 10 милиона години.

Но къде е сега извънземният разум?

"Едно от решенията на парадокса на Ферми се състои в това, че не е възможно да управляваш света, който разполага със средствата да се самоунищожи и се нуждае от глобални решения за сътрудничество, за да се предотврати катастрофата", твърди Кокс.

Според него напредналите извънземни цивилизации вече са се самоунищожили. В нашата галактика е възможно да открием единствено бактерии и едноклетъчни организми, прогнозира ученият, цитиран от БТА.

Още извънземни предположения, теории и верояности:

Съветник на Обама: Време е да кажем истината за извънземните

Феноменът НЛО - научна фантастика или истина?

ФБР призна за извънземните

Учени обясниха защо не е открит извънземен живот досега

Скритата истина за НЛО на Луната