/ Thinkstockphotos
През последните години една от най-дискутираните теми сред любителите на конспиративните теории е Луната. Някои са оценявани като налудничави, а други дават материал за размисъл сред обществеността.

Лунната матрица

Според английския изследовател Дейвид Айк, Луната е изкуствено тяло, произведено от напреднала цивилизация. Той смята, че е „монтирана“ около Земята преди много години, а целта е „програмиране“ на хората. Айк изтъква, че това как Земята се върти и под какъв ъгъл до голяма степен зависи именно от Луната.

Кога ще заживеем на Луната?

„Ние виждаме една твърда Луна във видимата от нас реалност, но по същество тя е енергийна структура в метафизичната Вселената. Когато е пристигнала, появата и е предизвикала изкривяване в информационната структура на нашия свят. След това се случват различни катастрофи, които са съхранени в древните митологии. Не случайно, много древни митове казват, че „Земята се е преобърнала“ чрез „салто“ на своята ос на въртене. В резултат идва краят на света, който е съществувал преди това, а човечеството е върнато до нивото на примитивните култури“, обяснява Айк.

Ще могат ли изследователите на космоса да пият вода от Луната?

Според него можем да говорим за „Лунната матрица“ – радиочестотно излъчване, идващо от Луната, което изкривява представата на хората за заобикалящата реалност. Те започнали да възприемат реалността в много „тесен “ спектър. Айк казва, че всички ние сме включени към това въздействие като към „колективен разум“ и затова толкова приличаме на „стадо“, каквото не сме били първоначално.

НАСА откри изгубен космически кораб в орбита около Луната

Тази „Лунна матрица“ ни лишава от възможността да получаваме огромно количество информация от Вселената, която някога е била на разположение на човечеството, смята още изследователят.

Луната е холограма

Според някои изследователи Луната е холограма. За пример посочват видео, снимано в продължение на четири дни в Германия. От кадрите се вижда как по лунната повърхност пробягват ефекти, сякаш някой актуализира картината.
Според любителите на конспиративните теории това показва, че Луната не е реална, а холограма.

Луната е куха

Тази теория лежи на случай от 1969 г., когато космическият кораб „Аполо 12“ по време на мисия до Луната извършва преднамерена авария. Астронавтите искали да узнаят повече за геоложката структура на Луната, така че те провеждат експеримент с лунните вибрации. Пилотът на лунния модул Алън Бийн и командирът на екипажа Чарлз Конрад инсталират на лунната повърхност сеизмограф. Те насочват лунния модул към Луната и той пада на около 50 мили от мястото, където преди това са били астронавтите.

НАСА пусна снимка на Земята и Луната, направена от орбитата на Сатурн (СНИМКА)

Модулът се сблъсква с Луната със скорост от 6.115 km / h, като образува кратер на повърхността й. Ударът провокира изкуствено лунотресение. Вълните от въздействието му върху Луната са записани сеизмометър. Това, което показва оборудването, шокира служителите от Центъра за управление на мисията. Колебанията в лунната почва продължават около половин час.

луна
Thinkstockphotos

Оказва се, че за разлика от Земята на Луната възникват продължителни колебания, сякаш тя е камбана. Наблюдаваното лунотресение кара някои учени да предполагат, че нашият естествен спътник е кух.

Живот на Луната

Уверяват ни, че Луната е напълно безжизнена, но данните казват друго. Десетилетия преди космическата ера астрономите нанесли на картите стотици странни “куполи”, наблюдавали “градове, които растат”; огньове, взривове и геометрични сенки били забелязани и от професионалисти, и от любители.

луна
Thinkstockphotos

Астрономът Нинигер открил нещо подобно на “стъклени тунели”, свързващи кратерите Месьо и Пикеринг.

Кацането на Луната

От години се дискутира въпросът дали кацането на Луната е реално или е режисирано. Преди години режисьорът Стенли Кубрик дава интервю, в което той признава, че е манипулирал кацането.

Излъгаха ли американците за кацането на Луната (ВИДЕО)

Той разкрива, че е режисирал цялата история с пътуването до Луната.

луна
Thinkstockphotos

Руският пилот космонавт Алексей Леонов обаче твърди друго. Той потвърждава, че Нийл Армстронг е стъпил на Луната, но кадрите с него са снимани на Земята в холивудско студио.