Мъже, внимавайте с жените, които се мислят за по-красиви от вас
Мъже, внимавайте с жените, които се мислят за по-красиви от вас / ThinkStock/Getty Images

Мъжете, които се перчат пред приятелите си като "собственици" на красива партньорка, не трябва да бъдат прекалено самоуверени - ако въпросната красавица се смята за по-привлекателна от тях, шансовете им да я задържат значително намаляват, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

За целите му 692 жени в романтични връзки са попълнили онлайн въпросници, оценявайки собствената си привлекателност и тази на партньора си, както и поведението си във връзката.

Как се постига „истински сексапил"

Анализирайки резултатите, специалисти от университета на Източен Кънектикът са установили, че дамите, които се смятат за по-привлекателни от партньорите си, проявяват по-слаби интерес, задоволство и ангажираност в настоящата връзка, по-склонни са да търсят чуждо мъжко внимание и да флиртуват с други мъже, обмислят варианти за връзки с по-атрактивни представители на силния пол и по-често мислят за раздяла.

Българките са в Топ 10 на най-сексапилните жени в света

Мъжете може и да се гордеят с демонстрациите на собственическо отношение към красиви партньорки, но резултатите от настоящото проучване разкриват още, че хубавиците са по-склонни да се съпротивляват на подобно поведение.

"Настоящото проучване показва, че жените, които се смятат за по-привлекателни от партньорите си, не изпитват пълно задоволство от "неравностойната" връзка. Остава въпросът защо изобщо са я започнали? Възможно е например да са осъзнали разликата в привлекателността едва на по-късен етап от връзката", пишат авторите на проучването в сп. "Personality and Individual Differences".

Източник: БТА