Как се постига „истински сексапил“
Как се постига „истински сексапил“ / ThinkStock/Getty Images

Канадски учени съветват дамите как да изглеждат най-секси. Основното правило е да се доближат колкото могат повече до своя "оригинал" и да не търсят стряскащи решения, пише в. "Дейли мейл".

Българките са в Топ 10 на най-сексапилните жени в света

Резките промени на естественото излъчване, тежкият грим и цветът на косата, който не съответства на този на веждите, много често отблъскват потенциалните партньори. Учените от университета в Онтарио стигнали до извода, че сексапилът се дължи на общото впечатление и излъчване, а не на атрактивността на отделни части от тялото.

Топ 10 на най-сексапилните блондинки в световния шоубизнес

Най-сексапилните брюнетки в шоубизнеса

Поради тази причина ръководителя на изследователския екип Николаус Тройе съветва дамите - просто бъдете себе си, за да бъдете възприемани за най-сексапилни. Учените застъпват тезата, че е много трудно да убедиш другите, че си някоя, която не си.

В рамките на експериментите на група доброволци били показвани жени, които ходят, и те трябвало да оценят атрактивността им. Участниците в експеримента не можели да видят как изглеждат разхождащите се, а съдели по тях само по движенията и силуетите им. Когато привлекателна походка била прибавена към красиво тяло, общият ефект се оказал по-малко осезаем, отколкото се очаквало.

Какво кара мъжете и жените да се чувстват секси?

Което идва да покаже, че когато красива жена нарочно възприема секси походка, тя изглежда по-малко атрактивна. Според Николус Тройе истинският сексапил се постига от вътрешната хармония - когато движенията и силуетите си паснат в единно цяло. Според учените човешкият мозък е много чувствителен към несъответствията и бързо реагира на тях. "Нашата зрителна система е истински детектор на лъжата и бързо хваща измамите", уверен е ученият.

Източник: БТА