/ Gulliver/Getty Images
Младите родители Меган и Хари показаха сина си в замъка Уиндзор. Това бе и първата публична поява на херцогинята след шестседмична пауза, само два дни след раждането.

Gulliver/Getty Images

Новороденото момче се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. Пред журналисти Хари умело гушка кроткото бебе, докато съпругата му споделя, че е "наистина щастлива", защото сега тя е "с двамата най-добри мъже на света".
 
Хари и Меган обявиха името на първото си бебе
 
Правнукът на кралицата се роди на 6 май. В наследяването на трона детето ще заеме седмо място. Пред него по линията на наследниците на короната са дядо му принц Чарлз, чичо му принц Уилям, трите деца на принц Уилям и баща му принц Хари, съобщи РИА Новости.
 
Експертът по история на кралското семейство д-р Джонатан Спенглер, отбеляза, че при раждането си сегашната кралица, както и синът на принц Хари, е била седмата по ред за заемане на трона. Тя е родена в семейството на втория кралски син, така че никой не е мислил, че тя някога ще заеме трона.
 
Меган и Хари показаха бебето си на света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Но тъй като чичо й Едуард VIII абдикирал, баща й Георг VI се изкачил на трона. След смъртта му Елизабет наследила короната.

Gulliver/Getty Images

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НОВОТО КРАЛСКО БЕБЕ ТУК

Въпреки това историкът не вярва, че първородният син на принц Хари някога ще се издигне на трона, освен ако не настъпи "династичен преврат".
БГНЕС