Меган, херцогиня на Съсекс и съпруга на британския принц Хари, днес роди момче, което е седми по ред член в линията за наследяване на трона, предаде Ройтерс.
 

Бебето, за което още не е избрано име, се роди в понеделник рано сутринта и тежи 3,2 килограма. Майката и новороденото са здрави и се чувстват добре, съобщиха от двореца.
 

"Беше изумително, напълно невероятно. Както казвам, толкова невероятно горд съм със съпругата си и както всеки баща и родител би казал винаги, че бебето му е наистина изумително, бебето наистина е страхотно", сподели принц Хари.

Принц Хари съкращава визита в Холандия, Меган Маркъл може да роди всеки момент

Хари, който е внук на кралица Елизабет Втора, присъстваше на раждането. В дома на бъдещите родители беше и майката на Меган - Дория Рагланд.
Кралицата и останалите членове на кралското семейство бяха очаровани от новината, съобщи дворецът.
 

Министър-председателката Тереза Мей изпрати поздравления. Тя написа в Туитър, че "пожелава всичко най-хубаво в този щастлив момент".
Меган преносила кралското бебе, няма как да роди вкъщи

Бебето е осмият правнук на 93-годишната кралица, която е най-дълго управлявалият в света монарх, и може да има британско и американско гражданство. Момченцето няма автоматично да стане принц и трябва да бъде удостоено с такава титла от кралицата.
 
Новороденото ще расте в резиденцията „Фрогмор“, където от векове не е израснало нито едно кралско дете. Според букмейкърите, предпочитаните имена за сина на Меган и Хари са Албърт, Филип, Артър и Джеймс.

Британското кралско семейство привлича огромно медийно внимание, а към по-младите членове, особено 34-годишния Хари и 37-годишната Меган, медиите се отнасят като към холивудски звезди, посочва Ройтерс.

Новината, че Меган е бременна, беше обявена през октомври, по време на обиколката на кралската двойка в Австралия и Нова Зеландия. Още тогава стана ясно, че херцогинята на Съсекс ще роди през пролетта, което бе и повод за редица спекулации за това кога и къде ще роди херцогинята.
БТА