Месец затвор за барабаниста на Scorpions за обида към исляма и употреба на алкохол
Месец затвор за барабаниста на Scorpions за обида към исляма и употреба на алкохол / Guliver/Getty Images
Барабанистът на Scorpions влиза в затвора за обида към исляма и употреба на алкохол
72100
Барабанистът на Scorpions влиза в затвора за обида към исляма и употреба на алкохол
  • Барабанистът на Scorpions влиза в затвора за обида към исляма и употреба на алкохол

Барабанистът на световноизвестната рок група Scorpions Джеймс Котак е бил арестуван в Дубай на 3 април. Причината за това е грубо отношение от страна на музиканта към исляма и употреба на алкохол, заради което му е наложена глоба от 2000 дирхами. Котак е осъден по бързата процедура на един месец лишаване от свобода, като присъдата влиза в сила от днес. След като барабанистът излежи едномесечната си наказание ще бъде депортиран обратно в родината си - САЩ.

51- годишният американски музикант и барабанист на рок бандата Scorpions Джейм Котак е известен със своята ексцентирчност, която понякога му изиграва лоши шеги. Такъв е случаят с ареста му в Дубай. В началото на месеца музикантът пътувал от Москва до Бахрейн, за да гледа състезание от Формула 1.

По време на прехвърлянето на полета на дубайското летище обаче Котак свалил панталоните си и показал неприлични жестове към останалите пътници, които се оказали мюсюлмани. За местните отношението му било груба обида към тяхната религия. Освен заради тази своя постъпка барабанистът е наказан и заради употребата на алкохол, поради което му е наложена глоба от 2000 дирхами или 500 евро.

Адвокатът на Котак е заявил пред местен вестник, че музикантът е искал да покаже татуировката на гърба си, но не и да прояви неприлично отношение към религията. Пред властите нарушителят признал само за употребата на алкохол. След месец, когато изтече осъдителната присъда на музиканта, той ще бъде върнат обратно в САЩ.