/ iStock/Getty Images
През пандемичната 2020 година продажбите на лицеви маски за кучета, целящи да ги предпазят от Ковид-19, отбелязаха рекорден скок, пише в. "Метро".

Първоначално тези средства за лична защита са използвани от американските притежатели на домашни любимци, за да ги предпазят от замърсения въздух на големите градове. Но с настъпването на пандемията през пролетта на миналата година, стопаните започнали да оборудват кучетата си с мини-маски, с надеждата да ги предпазят от патогена.

куче
iStock/Getty Images

Няма никакви данни, че кучешките средства за лична защита действат срещу коронавируса. Но скокът в продажбите е факт. Един от главните производители на тези продукти - компанията "Пет маскс", регистрира ръст в реализираната продукция от 500 процента. Основателката на тази нюйоркска фирма, 27-годишната Салиша Хенуик отбелязва, че с времето кучешките маски се превърнали в нещо като моден тренд, независимо от факта, че тези домашни любимци изключително рядко се заразяват от Ковид-19. И почти никога, когато се разхождат на открито със собствениците си.

куче
iStock/Getty Images

Мини маските вървят по 25 долара бройката и се предлагат в три размера. Най-малкият пасва на болонка, средният на корги, а най-големият - на лабрадор.

маски за кучета
iStock/Getty Images

БТА