/ iStock
Лятото е време за слънце, море и плаж, но също така и за горещини, които могат да направят нашата коса непоносима. Затова, ето пет идеи за летни женски прически, които ще ви спасят от жегата и ще ви помогнат да изглеждате стилно и свежо през целия сезон.

1. Плетени коси 

Плетените коси са перфектни за лятото, тъй като държат косата далеч от лицето и врата, където се натрупва най-много топлина. Можете да изберете класическия френски плетен кос, който е елегантен и подходящ за всякакви поводи, или да опитате по-различни варианти като рибена кос или корона от двойни плитки.

iStock

2. Висока конска опашка 

Ако искате да се освободите от косата си и да се чувствате по-свежи, високата опашка е идеалният избор. Освен, че лесно ще си я направите, може да добавите аксесоари като панделки или шноли, за да придадете още повече стил на прическата си.

iStock

3. Прическа със скрънчи

През последната година те са предпочитани от женската аудитория през цялата година. С него може да си спретнете красива прическа и все пак да освободите няколко падащи кичура 

iStock

4. Разрошена къдрица

Ако имате природно вълниста коса, лятото е перфектното време да я покажете. Просто нанесете малко продукт за стилизиране, за да придадете допълнителен обем и дефиниция на къдриците си. Разрошената къдрица е свежа и безгрижна прическа, която ще ви помогне да изглеждате стилно и естествено.

iStock