/ iStock/Getty Images
В английския град Сийфорд, графство Източен Съсекс, куче на име Макс паднало във водата от 30-метрова височина, без да се нарани, съобщи Daily Mirror.

Колито Макс паднало от скала по време на разходка и се озовало в потенциално смъртоносен капан - останало е на островче, заобиколено от водите на Ламанша. Било невъзможно да се измъкне само - единственият път за спасение бил да се изкатери обратно по скалата.

На помощ на Макс се притекли представители на благотворителна организация, която спасява хора и животни край бреговете на Обединеното кралство, Нормандските острови и остров Ман. Тричленният екипаж стигнал до кучето с лодка, а доброволка слязла на брега и примамила Макс с лакомство.

Кучето бързо се доверило на хората и скочило във водата. Спасителите го качили в лодката и откарали на брега, където го чакал стопанинът му. За доброволката Клои Сандс това предизвикателство било първото в живота ѝ. „Уплаших се, когато кучето скочи, но в същото време почувствах облекчение, че вече бях на път за първото спасяване“, каза тя.

 
БГНЕС