За кучето Роска ще се търси осиновител
Бездомното куче Роска, което бе прегазено от джип на 24 декември, докато спяло край шосе в Мало Конаре, е изписано от ветеринарната клиника, където беше прието за лечение след инцидента, съобщи Трифон Кабуров, доброволецът, който реагира пръв за спасяването на пострадалото куче.

След жестокостта с прегазеното куче: Мало Конаре излиза на протест (ВИДЕО)

Роска отива в приемен дом при Росица Идакиева, която ще се грижи за нея, ще работи за подобряване на физическото и психическото и състояние. Ще продължи лечението на анемията и ерлихиозата.

"При нужда ще има и рехабилитация. Ще бъде направена контролна рентгенова снимка след около месец. За кучето Роска ще се търси осиновител вероятно в България", информира доброволецът в социалната мрежа.

Благодеятелят на Роска съобщава още, че парите за лечението ѝ са събрани и всичко е платено, като благодари на дарителите, които са над 200 души. 

Припомняме, че кученцето беше прегазено от джип на Бъдни вечер. От кадрите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда как джип преминава умишлено през лежащо в края на улицата животно.

Задържаха мъжа, прегазил куче в пазарджишко село

Камерите от къщата на семейство Гълъбови са заснели случката. На записите се вижда как кучето си лежи в края на пътя, а шофьор с джип нарочно завива покрай него, прегазва го и продължава по пътя си.

А жителите на пазарджишкото село протестираха. Те поискаха законодателни промени в защита на животните. Случаят предизвика вълна от недоволство. 

Полицията задържа мъжът, който е прегазли кученцето. Арестуваният е на 52 години. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5 хиляди лева.
Агенция "Фокус"