/ / iStock/Getty Images
Кучето-ловец на глигани Джесика осинови дивото прасенце Леонардо Трюфела и двамата вече имат обща фамилия - Фон Кръм, съобщи сайтът Стъф. Макар да би трябвало да са смъртни врагове, те спят заедно, играят си, излежават се на канапето.

Собственичката на Джесика и Леонардо - Сали Лоусън, е работела като доброволка в приют за животни в град Темс, когато донесли черното глиганче. То било намерено край пътя съвсем безпомощно - не само гладно, но и с около 200 кърлежа по кожата му.

Изоставено еленче намери майчина грижа при ...коза (СНИМКИ)

Сара Лоусън и приятелят й Джак Ласали мислели, че прасенцето ще умре, но го завели на ветеринар, който им препоръчал да го хранят със сухо мляко за кученца. Леонардо веднага започнал да се възстановява и теглото му се удвоило само за седмица. Джесика много помогнала Леонардо да се чувства добре, защото започнала да се държи като негова майка. Сега прасенцето я следва навсякъде. Историята на самата Джесика също е трогваща. Кучето също е спасено - намерено е край пътя в много лошо състояние, след като е било използвано за развъждане. Глиганчето събудило майчинските й инстинкти.

Куче осинови гладно прасенце

„Толкова е нежна. Почиства го, гушка го, а ако изквичи тревожно, веднага притичва да види какво става“, разказа Лоусън и допълва: „Досега беше малко неспокойна, но откакто прасенцето е наоколо, се успокои“.

Лоусън и Ласали планират да задържат Леонардо като любимец, без да се тревожат от това, че ще стане 200 кг. Той ще живее с тях в къщата, като куче. Двамата гледат и котка.
БТА