/ / iStock/Getty Images
Новородено еленче, което било изоставено от майка си в зоопарк в Истанбул, е намерило майчини грижи от …коза, която е родила собствено потомство в същия ден.
 
Куче осинови гладно прасенце

Кошутата имаше две отрочета, едното от които беше мъртвородено. Вероятно по тази причина майката изостави живото си бебе, съобщават от зоопарка. Затова гледачите на животни отнесли еленчето при козата, която след известно време му позволила да суче. Биологът Бирол Туран, попечител на еленчето, коментира пред Анадолската агенция, че първо трябвало да доят козата, за да създадат у нея приемлив към сученето рефлекс. „След като оформихме рефлекс, ние върнахме еленчето обратно към козата“, обясни той и добави, че козата след това го е приела.
 
Лабрадор осинови патенца (ВИДЕО)

Отбелязвайки, че козите и елените не реагират положително към бебетата, които не носят тяхната миризма, той уточнява: „След като еленчето започне да ходи, след седмица или 10 дни, ще го върнем на майка му. Мислим, че тогава ще приеме еленчето“. Туран добави, че редкият вид елен лопатар се среща в района на средиземноморския град Анталия.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС