/ Gulliver/Getty Images
Арчи - синът на британския принц Хари и съпругата му Меган, ще бъде кръстен в Уиндзор, но медиите и граждани няма да бъдат допуснати да станат очевидци на церемонията, предаде ДПА.


Частната церемония разстрои мнозина британци, особено след неотдавнашното разкритие, че данъкоплатците са платили 2,4 милиона лири за ремонт на новия дом на Хари и Меган в Уиндзор, където те се ожениха миналата година.

Хари и Меган разгневиха кралските поклонници

Двойката отказа също да обяви кои ще са кръстниците, като изтъкна, че уважава тяхното желание това да не се огласява.

Британски медии спекулираха, че близките приятелки на Меган - Дженевийв Хилис и Линдзи Рот, може да се сред кръстниците, след като тя беше забелязана тази седмица заедно с двете на турнира в Уимбълдън. Споменават се и имената на приятелите на Хари от училище Томас и Чарли ван Страубензее.

Вече е ясно кога и къде ще бъде кръстен синът на принц Хари и херцогиня Меган

Сред гостите на церемонията се очакват бащата на Хари - принц Чарлз, и съпругата му Камила, както и братът на Хари - принц Уилям, и съпругата у Кейт.

Майката на Меган - Дория Рагланд, също се очаква да присъства, но не и бабата на Хари - кралица Елизабет Втора, заради поет по-рано ангажимент.
 


Арчи ще е облечен с точно копие на сатенена и украсена с дантели дреха, ушита за най-голямата дъщеря на кралица Виктория, и използвана поколения наред от децата в кралското семейство.

Копието на дрехата, ушито от кралската шивачка Анджела Кели през 2004 г., когато оригиналът вече би излинял и не можел да се използва, е била носено от децата на принц Уилям и Кейт - принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи, когато ги кръщаваха.
 
БТА