/ iStock/Getty Images
Книга, взета от библиотека в Плимут, САЩ, беше върната анонимно с 50-годишно закъснение, придружена от банкнота от 20 долара, съобщи Асошиейтед прес.

Книгата "Монети, които можете да колекционирате" от Бъртън Хобсън, издадена през 1967 г., пристигнала по пощата. Към нея имало неподписано писмо.

"Преди 50 години малко момиченце ме взе от тази библиотека - през 1971 г. Тогава тя не знаеше, че ще отидат да живеят в друг град. По онова време на децата не се казваха подобни неща. Както виждате, тя ме пазеше старателно".

След това авторката на писмото добавя, че често е мислела да върне книгата, но някак си не го направила. В семейството й дори започнали да се шегуват за това и всеки път, когато се местели, питали дали е сложила книгата в багажа.

Що се отнася до банкнотата, жената признава, че тя не е достатъчна за натрупаната глоба, но се надява с нея да бъде платено задължението на някое дете.

Директорката на библиотеката Лора Келър е направила точно това. Използвала я е за възстановяването на правата на млада майка.

Писмото и книгата скоро ще бъдат изложени в библиотеката.