Керамични халби за бира
Керамични халби за бира / iStock/Getty Images
Например годишно изчезват около 400 кафени лъжички, 200 чаши за кафе и 200 керамични халби за бира
Лятото е активен сезон за зоологическите градини и тематичните паркове в Германия, но с тълпите идват и крадците, които отнасят както всекидневни артикули, така и най-неочаквана плячка, предаде ДПА.

В отговор на допитване на агенцията Матиас Мьолтер от увеселителния парк Гайселвинд в Бавария казва, че годишно изчезват около 400 кафени лъжички, 200 чаши за кафе и 200 керамични халби за бира, без да се брои украсата за маси.

Музиката променя вкуса на една и съща напитка, както и бонбони


Крадците често задигат и по-необичайни артикули. "От Болницата на ужасите редовно изчезват ръцете и главите на манекените", казва Мьолтер. "Наскоро изгубихме и пет птици фламинго. През последните години се крадат и пъдпъдъчета от люпилнята ни", допълва той.

В края на юли четири възрастни папагала, млад екземпляр и яйце са откраднати от парка за птици Ниндорф в Тимендорфер Щранд в провинция Шлезвиг-Холщайн.

Крадци наскоро са отнесли две морски свинчета от зоопарк в Реклингхаузен в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Виновниците обаче впоследствие са се разкаяли и са върнали гризачите с извинително писмо и банкнота от 50 евро, която да покрие щетите от кражбата.
 
БТА