Карта на тялото показва къде обичаме да ни докосват
Карта на тялото показва къде обичаме да ни докосват / ThinkStock/Getty Images

Учените са създали карта на тялото, която показва където точно хората обичат да бъдат докосвани, пише „Индипендънт".

Повече от 1300 души са отговорили на въпроси на Оксфордския университет и финландския университет Аалто за частите от тялото, по които обичат да бъдат докосвани.

Резултатите, събрани в „карта на тялото" и публикувани в Националната академия на науките в Америка, показват, че мъжете се чувстват много по-комфортно с физическия контакт, отколкото жените.

Как да разберем тайните желания на мъжете чрез езика на тялото им

Ако става дума за непознати хора, дамите се чувстват спокойно само при контакт като ръкостискане. Всякакво останало физическо докосване с непознати ги изкарва от зоната на комфорта им. При мъжете обаче нещата не стоят така. Те са по-спокойни, когато непозната жена докосва тялото им, особено интимните части, отколкото приятелка или друга позната.

7-те части от женското тяло, които влудяват мъжете

В изследването участвали хора от Великобритания, Финландия, Франция, Италия и Русия. Като цяло мъжете се чувстват по-неудобно да бъдат докосвани от приятели, а жените са по-отворени към контактите с приятели, отколкото с непознати мъже.

Целта на учените е с този експеримент да покажат колко важно е докосването за социалните взаимоотношения. Под „докосване" се разбират различни неща в зависимост от контекста на отношенията, уточни изследователят Робин Дънбар от университета Оксфорд.

Източник: БГНЕС