Дните на самоизолация и ограничени излизания навън са си истинско предизвикателство. Единствено позитивната мисъл и положителната нагласа към ситуацията може да ни съхрани емоционално.

В тази посока е насочила дните си актрисата Яна Маринова, която подобно на повечето от нас си е у дома. В Instagram профила си тя показва, че всъщност да си седи вкъщи е доста приятно, а самоизолацията дали че не са тежест. Вижте в канала "Stars News" във vbox7:
 
"Обръщам внимание само на позитивните си мисли и усещания, и приемам всичко на игра. Така винаги се изненадвам колко много страхотни неща съм пропуснала в живота си досега", пише Маринова и допълва, че дори си е ушила маска, която да ѝ отива на пуловера.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Доволна съм, че имам време да покажа на сина ми любимите си филми. "Смело Сърце" го впечатли страшно😊 Но положих сериозни усилия, за да го убедя, че "Усещане за Жена" не е от "тво'йте любовни филми", както сам се изрази. Беше ми адски смешно, когато го каза, но явно заглавието го подведе. И в тази връзка, ако се чудите кои филми да гледате - @martinmakariev е ходеща енциклопедия за кино и мога да го слушам с часове. Луиза и Мартин Макариеви направиха официален канал за кино M&L, където има какво да видите. А после ще ми благодарите☺️💋

A post shared by Яна Маринова (@yanamarinovaofficial) on


Прекрасните неща в живота, които досега е изпускала, са да гледа сериали, да се научи да готви, да чете... да се чувства най-после жена!" Бях забравила колко е хубаво да имам време за себе си. И за хората, които обичам и харесвам", допълва актрисата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Отсам рая: писмо от Ф. Скот Фицджералд, поставен под карантина в Южна Франция”. Авторът на това писмо-пародия е Ник Фариела и е публикувано на 13 Март'2020 в литературното издание "Максуинис". Ник Фариела отговаря по следния начин, след като милиони хора по света (включително и аз преди 5мин.) споделят писмото с мисълта, че е писано от самия Ф.Скот: “Никога не съм имал намерение да представям това за истинско”, казва Фариела пред Ройтерс. “Предполагам, че хората са реагирали на оптимистичното послание в писмото. И на това, че в тези очевидно мрачни времена границата между вярното и невярното е размита заради нуждата от надежда. "Скъпа Розмари, Денят беше безкраен и пуст, сякаш бе окачен към небето в мрежа. Благодаря ти, че писа. Виждам въртележката от паднали листа да обикаля около кошчето за боклук пред прозорците. Звучи като джаз. Празни улици. Почти всички граждани се скриха в домовете си и то не без причина. Сега изглежда модерно да се избягват обществени места. Дори и баровете, казах на Хемингуей, а той ме удари в стомаха. В отговор го попитах дали си е измил ръцете. Той не ги мие. И дори не мислеше да отрича. Той смята, че това е обикновен грип. Чудя се кой му е казал това. Администрацията предупреди всички, че трябва да се запасим с необходимото за месец. Ние със Зелда си купихме червено вино, уиски, ром, вермут, абсент, бяло вино, шери, джин и, не дай Боже, бренди, ако се наложи. Моля, моли се за нас. Ако можеше да видиш площада, изглежда страховито. Ужасявам се от проклетите възможности, които носи такова бъдеще. Дългият ден бавно се търкаля в уискито със сода, което все повече прилича на вода. Зелда казва, че това не е причина да се пие, но по друг начин писалката не се задържа в ръцете. Седейки на верандата умислен, гледам зад далечната линия на хоризонта, скрит в мътна мъгла, и сякаш различавам безмилостно наказание, което отдавна се движи към нас. И все пак, в назъбените очертания на облаците в залеза, забелязвам една-единствена ивица светлина, която ме кара да вярвам, че ще дойде по-добро утре. Какво правя? Утре ще е по-добре! Със сигурност. Аз предусещам!“

A post shared by Яна Маринова (@yanamarinovaofficial) on


В друга публикация Яна Маринова цитира популярно напоследък писмо на Ф. Скот Фицджералд от времето, в което е бил самият той под карантина заради върлуващия испански грип. И с който си припомняме, че новото е добре забравено старо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Измайсторих си маска, да ми отива на пуловера☺️ Обръщам внимание само на позитивните си мисли и усещания, и приемам всичко на игра. Така винаги се изненадвам колко много страхотни неща съм пропуснала в живота си досега. Като това да си остана вкъщи например. Да гледам любимите си филми, да чета, да се науча да готвя... Чувствам се жена най-накрая. Бях забравила колко е хубаво да имам време за себе си. И за хората, които обичам и харесвам. Прегръщам ви❤️ #staysafe #stayhome

A post shared by Яна Маринова (@yanamarinovaofficial) on