Има много причини за появата на тъмни кръгове под очите. Сред тях може да са стрес, умора, недоспиване, старост или ген. Те са един от най-често срещаните проблеми, засягащи красотата ни. Това състояние се наблюдава при повишено образуване на меланин и разширяване на капилярите по повърхността на кожата.

умора
ThinkStock/Getty Images

Важно е да запомните, че ако искате да се отървете от тъмните кръгове, трябва да пиете много вода. Трябва също да поемате богата на плодове и зеленчуци храна.

Очите издават от кои заболявания страдаме (ВИДЕО)

Използването на витамин Е е също едно от най-добрите решения за премахване на неприятните кръгове под очите. Той хидратира кожата, подобрява кръвообращението в тази област, като по този начин предпазва от преждевременно стареене.

Какво разкриват очите ни според зодията? (ВИДЕО)

Друг ефикасен метод е да използвате студено мляко. То има успокояващо и противовъзпалително действие. За целта е нужно да напоите памуче и да го разтриете около очите си. Правете това по два пъти на ден и няма да откриете следа от тъмните кръгове.

очи
ThinkStock/Getty Images

Куркумата е едно от растенията, които се използват за този проблем. Антиоксидантите и активните съставки в куркумата я правят великолепна за здравето на кожата. За целта навлажнете малко куркума на прах с вода или мляко и я нанесете върху желаните от вас места.

Как да прикрием тъмни кръгове и подпухналост под очите?

Друго полезно растение е авокадото. То съдържа мастни киселини, които са полезни за хидратиране на зоната около очите и намаляват вероятността от поява на тъмни кръгове.

очи
ThinkStock/Getty Images

Един от най-старите методи са резените от картофи. Те имат противовъзпалително и освежаващо действие и придават на лицето ви по-енергичен вид.

Пет храни за здрави очи

А когато петната изчезнат, използвайте ябълки.  Те съдържат танин, който изравнява цвета на кожата . Те съдържат витамини B и C, както и жизненонеобходими минерали, които подхранват в дълбочина деликатната зона на лицето ви.

И още:

Хитринки за добра визия, ако бързате сутрин (ВИДЕО)

Когато дефектът се превръща в ефект: Чаровните знаменитости с различни очи (СНИМКИ)

Погледът никога не лъже: Ето как очите разкриват истинските ни чувства

Любопитни факти за очите, които може би не знаете

Очите говорят повече, отколкото си мислим

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук