/ Gulliver/Getty
Вижте 10 начини как да станете по-спокойни
Ежедневието ни е изпълнено със стрес и доста негативни емоции. Силни чувствителните хора биват непрестанно атакувани от всички страни.

Това влияе на ума, тялото и духа. Но тези хора могат да намалят ефекта от негативните влияния чрез различни интересни и практични методи.

Ето 10 начина как да ограничим отрицателните въздействия върху нас.


1. Стойте в тишина

Gulliver/Getty

Всекидневната медитация, йога или разходка са задължителни за нервната система. Повечето заболявания в днешно време идват точно от разхлабена нервна система. Бъдете внимателни към нервите си и се отнасяйте с тях със спокойствие. Да, лесно е да се каже, трудно е да се направи.

„Духовното пътешествие е индивидуално и много лично. Не може да бъде организирано. Не е вярно, че всички трябва да следват един и същи път. Вслушайте се в себе си“. Това са думи на Рам Дас.

Създаването на място за духовна връзка е огромна част от ежедневието на чувствителната личност, а и не само.


2. Бъдете сред природата

Gulliver/Getty

Всички хора, не само чувствителните, се нуждаят от допир с природата. Стъпвайте боси по земята и усещайте нейната енергия.

Разходката навън е изключително важна, за да зареди тялото със слънчева светлина, а звукът от водата пречиства и избистря ума от негативни емоции.


3. Творете

Gulliver/Getty

Писането, рисуването, музиката и всичко, което би ни накарало да се успокоим и да се зарадваме прави сетивата отворени и ни успокоява.

Стресът се изпарява и изчезва с използване на нашите вродени способности, които отстраняват негативните влияния около нас.

Няма значение какво ще създавате, просто го направете. Дайте воля на въображението си. Отпуснете се.


4. Изключете телевизора

Gulliver/Getty

Чувствителните хора усещат обстановката около тях. Не пускайте телевизора и останете встрани от негативизма.

Направете крачка назад от света на облъчващата сетивата енергия от кутията с изображения. Това е буквално задължително, за да се върнете в настоящия момент. Усетете мига. Бъдете със себе си.


5. Повтаряйте си мантра

Gulliver/Getty

Създайте си ваша лична мантра, за да запазите фокуса на желанията си. Всяка мисъл създава нашето бъдеще. Ако ви се натрупат прекалено много неща през деня е важно да запомните, че всичко минава.

Отстъпете назад, отпуснете се, затворете очи и повтаряйте мантрата, която сте избрали за вашето лично спокойствие.


6. Бъдете съзнателни в дишането

Gulliver/Getty

Всички приемаме дишането за даденост. Поне за 5 минути на ден застанете или седнете, поемете си въздух и усетете как минава през цялото. Дишайте съзнателно и спокойно.

Позволете на всяко вдишване да ви донесе сила и нека всяко издишване да освобождава напрежението.

Осъзнатото дишане е помогнало на много хора. Има различни техники описани в десетки книги. Просто изберете тази, която резонира на вашето тяло.


7. Пийте достатъчно вода

Gulliver/Getty

В забързаното ежедневие сме склонни да приемаме повече подсладени и газирани напитки. Избягвайте ги. Както е важно да ограничете кофеина и да увеличите приема на вода.

Водата спомага за храносмилането и бистротата на ума. Също така намалява тревожността и държи надалеч негативните мисли.


8. Наспивайте се добре

Gulliver/Getty

Недостатъчният син причинява намалена концентрация, избухливост и депресия.

Важно е да си лягате по едно и също време всеки ден. Ако все пак не можете, гледайте да спите поне 8 часа, за да възстановите тялото и мозъка. Но все пак въвеждането на строг режим на сън дори за известно време показва изключителни резултати.

Не случайно в някои специализирани здравни заведения това е превърнато в закон.


9. Правете комплименти всеки ден

Gulliver/Getty

Чувството за доброта започва с даването. Една проста окуражаваща дума би могла да направи света по-добро място.

Когато споделяте добротата си, тялото реагира с благодат и любов, а отровата на злобата и отрицателната енергия се отдалечават от вас.

Бъдете добри към себе си и околните.


10. Смейте се по-често

Gulliver/Getty

Когато се смеем, се освобождават токсините и започваме да се чувстваме по-леки.

Нуждаем се от смях и радост, за да намерим баланса в този напрегнат свят. Има специални лекции и курсове по смехотерапия, които помагат да сме по-позитивни. Може и да не ги посещавате, но се усмихнете, за да изпратите негативната енергия далеч от вас.
Soul Travels Rules