На 7-ми януари празнуваме Ивановден. Религиозен и народен празник, празнуван в чест на Свети Йоан Кръстител. Ивановден е най-празнуваният имен ден в България, отбелязван от повече от 300 хиляди души. Постарому е празнуван на 20 януари. Вижте някои от най-популярните българи, които празнуват днес, в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

Ивет Лалова

Ивет Лалова е българска лекоатлетка, състезаваща се в спринта на 60, 100 и 200 метра. Европейска шампионка на 100м. в Хелзинки 2012г., европейска шампионка в зала на 200м. в Мадрид 2005г. Национална рекордьорка на България на 100м. и 200м. в зала. Участва в 4 олимпиади – Атина (2004), Пекин (2008), Лондон (2012) и Рио де Жанейро (2016).

Жана Бергендорф

Жана Владимирова Бранкова, по-известна като Жана Бергендорф, е българска поп певица и авторка на текстове със специфични стил и глас. Става известна с победата си в българския X Factor.
 

Ивана

Ваня Тодорова Калудова, известна под артистичния си псевдоним Ивана, е българска попфолк певица. С дебют през 1999 г. тя е доминираща фигура в поп-фолк жанра през първото десетилитие на 21 век.
 

Иван Лечев

Иван Боянов Лечев е български китарист, цигулар и композитор. Той е китарист на българската рок група „ФСБ“ от 1978 г. През 90-те години е свирил и с българската рокгрупа „Стари муцуни“.

Ива Русинова

Ива Русинова е първата жена дрифт пилот. От вече 10 години се занимава с автомобилизъм. Впоследствие поставя и основите на собствен бранд за облекла и аксесоари. Също така е модел за редица модни марки.
 

Иван Гарелов

Иван Гарелов е популярен български журналист и телевизионен водещ още от времето на социализма в България. Известен е с фразата „Часът и мястото на срещата са известни“.

Ивайла Бакалова

Ивайла Бакалова е българска манекенка и фотомодел. Носителка е на титлата „Мис Черно море“ и „Мис България – Вселена 2001“. Понастоящем е собственик на продуцентската компания „Пик енд Мор“.